[单选题]Mrs. White is different from her friends who were ______.
正确答案 :B
not always hopeful
解析:解析:本题题干上的信号词为different和friends,依据句为“Unlike her friends, however,she never lost heart.”其中lose heart =lose hope。此句意为“她从来都是满怀希望,而她的朋友与她不同,并不是经常满怀希望”。
[单选题]Guest: Oh, I hadn't realized how late it was. I'm afraid I'll have to be going. Host: Oh, not yet. I'm just going to make some coffee. Guest: ______ , though I'd really love to stay. I've got to be up by six tomorrow morning, unfortunately. Thank you for a wonderful party.
正确答案 :A
I'm sorry, but I must
解析:解析:主人诚心挽留,客人坚持要走。由于不能接受主人的好意,客人应表示歉意,故而选择A.I'm sorry,but I must比较合理。其他选项使用场合不当。
[单选题]Beijing's top hotels are fielding scores of calls from foreigners and Chinese people eager to book rooms during the 2008 Olympic Games in the Chinese capital. The luxurious and recently-renovated Beijing Hotel said it had received nearly 100 telephone inquiries from people wanting to book rooms during the Games since Beijing won its bid to host the event. "Out of these people, foreigners make up 30 to 40 per cent, including people calling from the United States and Europe," a hotel sales manager surnamed Song said.
正确答案 :D
The 2008 Olympic Games will be hold there.
解析:解析:本题的依据句是文章的第一个句子“Beijing's top hotels are fielding scores of calls from foreigners and Chinese people eager to book rooms during the 2008 Olympic Games in the Chinese capital.”其他个别选项尽管涉及了第一段的内容,但都是类似于举例说明的细节信息,与本题的问题没有必然的因果关系。
[单选题]What matters ______ not winning but participating.
正确答案 :D
is
解析:解析:此句很可能考句子主语,又因出现动词matter,因此,主语极可能为一主语从句。如主语为名词性从句,谓语动词一般用单数。
[单选题]Even if it ______ this afternoon, I will go there.
正确答案 :C
rains
解析:解析:主句如果是一般将来时,状语从句一般用一般现在时。
[单选题]Michael: The Johnsons are moving next week. We are going to have a going-away party for them Saturday. Tracy: I didn't realize they were moving so soon. ______ Michael: Yes, but we'll have one last chance to get together. We're planning a barbecue.
正确答案 :C
They are really going to be missed.
解析:解析:从Michael的对话but we'll have one last chance…可以推测上面Tracy的话里有遗憾的意思,因为前者话有转折,表示遗憾的事还有些弥补机会。故此选择C.They are really going to be missed.
[单选题]According to the passage, the first settlers used wood for their utensils and tools because it was ______.
正确答案 :C
available
解析:解析:注意题干上的信号词utensils and tools,以此为目标可以很容易地找到本题的依据句“Because of the lack of other materials,early settlers were forced to make tools and utensils out of wood.”选择C的原因在于当时十分缺乏其他材料而木材到处都有所以得到采用。available意思为“有,存在”。
[单选题]What is this report mainly about?
正确答案 :A
Phone inquires about hotel bookings for the 2008 Olympic Games.
解析:解析:这是一个典型的大意理解题,其依据句就是文章的主题句,一般位于文章的开头。本文的主题句就是第一个句子“Beijing's top hotels are fielding scores of calls from foreigners and Chinese people eager to book rooms during the 2008 Olympic Games in the Chinese capital.”与A选项内容相符和。其他的选项内容并不是本文的主题,而只是细节信息或无关信息。
[单选题]Which of the following statement is TRUE according to this passage?
正确答案 :D
Not only foreigners but also native people wanted to book rooms for Games.
解析:解析:A和B选项与事实不符,属于错误答案;C选项也被否定,原因是文中说北京饭店并不接受提前这么长时间的预订,而只是记下预订人的姓名。D选项可以在文章中找到出处:“... the hotel had already received 50 to 60 such phone calls from would-be game-goers gambling on the result.Domestic callers have mainly come from the southern provinces of Guangdong and Fujian.”
查看原题 查看所有试题